Nieuwe soepfiets van Leger des Heils in Groningen is klaar voor gebruik

Vrijwilligers Sylvester, Aliene en Sanne laten trots de nieuwe fiets zien. Foto: Fokko Werkman

Vrijwilligers van het Leger des Heils in Stad kijken reikhalzend naar het moment uit: de ingebruikname van de nieuwe soepfiets. Zaterdag 26 november is het zover. Die avond wordt de nieuwe elektrische bakfiets, die dankzij een crowdfundactie kon worden aangeschaft, voor de eerste keer ingezet.
Lees meer over
Stad

Vanaf 26 november trekken de vrijwilligers weer op vrijdag en zaterdag de binnenstad in om dak- en thuislozen te voorzien van onder meer soep, broodjes en koffie.

De oude soepfiets was na vele jaren trouwe dienst dringend aan vervanging toe. Dat was voor Sylvester, medewerker van het Leger des Heils Noordoost, reden om dit voorjaar een crowdfundactie op te zetten. Tot zijn blijdschap sloeg de actie aan en was in korte tijd de benodigde 6500 euro binnen.

Sylvester: ,,Hierdoor kunnen we ook een grotere afstand afleggen. Daarnaast hebben we meer ruimte waardoor we meer kunnen meenemen, zoals slaapzakken, kleding, ondergoed, mutsen, et cetera. Deze spullen zijn belangrijk voor mensen om zich warm te kunnen houden, vooral nu het weer kouder wordt.”

Het Leger des Heils probeert met de soepfiets mensen te bereiken die een afstand hebben tot de maatschappij of die hulpverlening mijden.

Nieuws

menu