Nieuwe stadswandeling langs sporen eerste feministische golf in Groningen

Het routeboekje is gratis te downloaden.

Sanne Meijer en Iris van den Brand hebben op Internationale Vrouwendag (maandag) de stadswandeling ‘In de voetstappen van Cato Pekelharing-Doijer’. Deze voert wandelaars langs plekken die iets vertellen over die eerste feministische golf in Groningen.
Lees meer over
Stad

De initiatiefnemers Sanne Meijer en Iris van den Brand vinden het onbegrijpelijk dat veel van de vouwen uit Groningen die een belangrijke rol speelden in de eerste feministische golf (circa 1870-1919) in de vergetelheid zijn geraakt. Daarom hebben zij een stadswandeling gelanceerd die hun verhaal vertelt.

Deze route is opgehangen aan Cato Pekelharing-Doijer (1858-1913), een van de vrouwen uit Groningen die zich jarenlang actief inzetten voor kiesrecht, onderwijs en betaald werk voor vrouwen.

De wandelroute In de voetstappen van Cato Pekelharing-Doijer voert langs plekken waar Cato Pekelharing-Doijer en andere Groninger feministes elkaar ontmoetten en ideeën uitwisselden, of plekken die zij zelf gecreëerd hebben.

Het routeboekje is gratis te downloaden op www.hier-is-iris.nl en www.sannemeijeronderweg.nl .

Boek over Groninger vrouwen

In het voorjaar van 2022 verschijnt van de hand van Meijer en Van den Brand een boek over vrouwen uit Groningen die historische prestaties hebben neergezet en vastberaden de weg vrijmaakten voor vrouwen en meisjes van nu. Aan de hand van fiets- en wandelroutes laten zij de lezer onder meer kennismaken met bijzondere schrijfsters, boerinnen, politici en verzetsvrouwen uit Groningen.

Nieuws

Meest gelezen

menu