Nieuwe weg in Groningen alsnog open

De nieuwe Uppsalaweg begin maart, toen de lampenkappen nog ontbraken. Foto: DvhN

De verlengde Uppsalaweg in Groningen gaat deze week alsnog open. Hij lag al een tijdje klaar voor gebruik, maar het wachten was op lampenkappen.
Lees meer over
Stad

Die zijn er en het licht heeft voor test ook al een week gebrand. De nieuwe weg langs het Nieuwe Winschoterdiep werd begin vorig jaar al geasfalteerd. Op een verdwaalde fietser na, was er bij gebrek aan verlichting nog steeds geen weggebruiker te zien. Ook overdag niet. Hekken voorkwamen dat auto’s de straat inrijden.

Plan uit 2006

Erg veel last hadden automobilisten niet van de afsluiting. De straat loopt parallel aan de Bornholmstraat waar iedereen ook langs kan. Groningen besloot rond 2006 de nieuwe weg langs het water aan te leggen, achter de bedrijven aan de Bornholmstraat langs. De weg sluit aan op de Bergenweg en is aangelegd om de bereikbaarheid van het bedrijventerrein te verbeteren.

De Uppsalaweg hoort bij het masterplan voor de opknapbeurt van bedrijventerrein Winschoterdiep die nu zo’n beetje is voltooid. Het aansluiten van de Duinkerkenstraat op het Europapark (bij de Helperzoomtunnel) hoorde daar ook bij. Net als het doortrekken van de Gideonweg langs het Oude Winschoterdiep naar het Nieuwe Winschoterdiep.

Het zuidelijke deel van de nieuwe weg was al een tijdje in gebruik. Vanwege gedoe over de overname van de grond liep de aanleg van het laatste deel achter het Groothandelscentrum Groningen achter.

Nieuws

Meest gelezen

menu