Nieuws voor smulpapen en nathalzen. Horecaondernemers in Groningen zitten niet stil tijdens lockdown

Nieuwe keuken bij FLFL Bram Hulzebos

De horeca is weer open. Veel ondernemers hebben tijdens de lockdown niet stilgezeten.
Lees meer over
Stad

Zo had FLFL in de Oude Kijk in ‘t Jatstraat tijdens de lockdown een poos de deuren gesloten. Reden: een nieuwe vloer. Geen overbodige luxe, want het is daar doorgaans erg druk met de liefhebbers van de gezonde balletjes van gestampte kikkererwten. Daar gaat een vloer van slijten. Belangrijker: er is ook een keuken in de zaak gebouwd. ,,Voorheen werden de producten gemaakt in onze zaak aan de Carolieweg”, zegt Ilse de Gier van FLFL. ,,Nu maken we het hier. Nog verser!”

De andere kant van het gezondheidsspectrum

Aan het andere eind van het gezondheidsspectrum en aan de andere kant van de binnenstad, aan de Meeuwerderweg, is snackbar De Meeuw met een nieuw concept begonnen. Ze willen Het Amsterdams Broodjeshuis nieuw leven inblazen. Het Amsterdams Broodjeshuis was tot voor kort legendarisch om de broodjes hamburger speciaal, de kippensoep, de broodjes tartaar. Drukbeklant door alle lagen van de Stadse bevolking. Bouwvakker en wethouder zette hier de tanden in de broodjes van Anneke.

Zacht kadetje, verse burger...

Maar Anneke is gestopt, het pand aan het Zuiderdiep is nu iets zuidoost Aziatisch. Los van de gebruikelijke grote ketens en de cafetaria’s is er amper nog iemand die iets ongezond lekkers verkoopt. Maar aan de Meeuwerderweg heeft Koeno Niewzwaag (oud-klant van het Broodjeshuis, wiens schoonzus er heeft gewerkt) het concept nieuw leven ingeblazen. Meteen nadat Sikkom dit heugelijke nieuws onthulde, zijn we naar de Meeuwerderweg gerend voor een broodje hamburger speciaal en inderdaad: zacht kadetje, verse burger, zelfgemaakte mayo. Net als vroeger!

Geurige Vietnamese gerechten

Over broodjes gesproken: Mr. Dam , die van de Vietnamese broodjes, opent een tweede filiaal. Naast de afhaal-Vietnamees aan de A-straat verkoopt hij binnenkort ook zijn broodjes vanuit het pand in de Oude Kijk in ‘t Jatstraat waar Bakkerij Meijer zat. De Vietnamees komt pal naast La Ca, ook een Vietnamees restaurant, maar waar Mr. Dam zich vooral op de broodjes richt, biedt La Ca een veel bredere assortiment aan geurige Vietnamese gerechten.

Nieuws

menu