Nog geen besluit over bruggen over Van Starkenborghkanaal in de stad Groningen

De Gerrit Krolbrug in Groningen. Foto: Wikimedia Commons

Rijkswaterstaat, provincie en gemeente Groningen hebben nog geen akkoord bereikt over de bruggen over het Van Starkenborghkanaal.
Lees meer over
Stad

De stuurgroep van de drie overheden die over de bruggen gaat, zou vrijdag een besluit nemen over de toekomst van de verdwenen Paddepoelsterbrug (komt daar een brug terug, en wat voor één wordt dat dan), de Gerrit Krolbrug (wordt die een beetje toegankelijk voor de 15.000 fietsers die er dagelijks overheen rijden) en de busbaanbrug (meteen geschikt als autoweg?).

Te hoog

Bewoners en belangenorganisaties zijn bang dat bruggen te hoog worden als Rijkswaterstaat zijn zin krijgt. Ze willen lagere bruggen worden gesteund door gemeente en provincie. De stuurgroep stuurt alle informatie naar de minister die waarschijnlijk eind deze maand een oordeel velt.

Het bewonerscomité van de Gerrit Krolbrug heeft goede hoop dat zijn variant alsnog serieus een kans krijgt. ,,Rijkswaterstaat gaat zonder de bewonersvariant verder met de uitwerking om geen vertraging op te lopen. De uitgangspunten daarvoor kan de minister deze maand nog aanpassen zonder risico op vertraging’’, zegt Chris van Malkenhorst van het comité.

Volgens hem krijgt de steungroep wekelijks meer aanhang. ,,Wat dat betreft voelt het goed. We zullen ons nu op de Tweede Kamer en de minister richten.’’

Nieuws

Meest gelezen

menu