Noorderzijlvest verwijdert teveel krabbenscheer uit sloot in Groningen. Waterschap neemt interne maatregelen

Foto: Wikimedia Commons

Noorderzijlvest heeft dinsdag teveel krabbenscheer verwijderd uit de sloot tussen de Jakob Israël de Haanstraat en de Jacob Schorerstraat in Groningen. Het waterschap laat in een persbericht weten de gang van zaken te betreuren en intern maatregelen te hebben genomen.
Lees meer over
Stad

Aanleiding voor de maaiwerkzaamheden was een klacht van natuureducatie-organisatie IVN Groningen-Haren over het verdwijnen van krabbenscheer uit de sloot aan de Natalie Barneykade.

Bij de hersteloperatie, die dinsdag plaatsvond, werden met een maaiboot grote plakken krabbenscheer uit de sloot tussen de Jakob Israël de Haanstraat en de Jacob Schorerstraat gevist. De waterplant werd vervolgens met een aanhanger in de sloot bij de Natalie Barneykade, enkele honderden meters verderop, gestort.

De helft van krabbenscheer moet blijven staan

Later is gebleken dat teveel krabbenscheer is verwijderd; wanneer krabbenscheer wordt weggehaald moet de helft blijven staan. ‘Dit was niet conform de gedragscode’, meldt het waterschap.

‘Het staat haaks op waar Noorderzijlvest voor staat: meer biodiversiteit in ons gebied. We werken met een landelijke gedragscode waarin staat dat de krabbenscheer niet zomaar mag worden verwijderd.’

Noorderzijlvest stelt te onderzoeken hoe deze fout te herstellen.

Nieuws

Meest gelezen

menu