Olivier van Eijk benoemd tot nieuwe huisdichter RUG

Foto: Pixabay

De 21-jarige filosofiestudent Olivier van Eijk is benoemd tot de nieuwe huisdichter RUG voor het studiejaar 2021-2022. Van Eijk is de 22e huisdichter van de RUG en volgt Willem Wierbos op.
Lees meer over
Stad

De jury, bestaand uit Ronald Ohlsen, docent Nederlands bij het Talencentrum van de RUG, Rolien Scheffer, voormalig directeur van Noordwoord en Willem Wierbos, huisdichter 2019-2020, prijst het eigen geluid van Van Eijk en zijn podiumervaring. ‘Hier geen rijmelarij en romantische zolderkamerlyriek, maar poëzie en spoken word , een eigen geluid in wording. Het werk van Olivier is uniek en eigenzinnig. We twijfelen er niet aan veel van hem te gaan horen.’

Debuut

Van Eijk maakte maandagmiddag 31 augustus zijn debuut als huisdichter tijdens de opening van het Academisch Jaar 2020-2021. Het betrof - in verband met het coronavirus - voor het eerst een live gestreamde ceremonie vanuit het Academiegebouw. Het komend collegejaar schrijft hij gedichten voor de website van de RUG en treedt hij op bij meerdere evenementen.

Nieuws

Meest gelezen

menu