Omwonenden nemen geen genoegen met bouwweg voor nieuwe Ring Groningen: 'Wij willen bescherming tegen overlast'

Een van de bouwput bij de H.L. Wichersstraat in Groningen, waar allerlei voertuigen af en aan rijden voor de bouw van de nieuwe Zuidelijke Ringweg. Foto: Archief DvhN

Bewoners van de Groninger woonwijk De Linie nemen geen genoegen met de aanleg van een bouwweg voor de nieuwe Zuidelijke Ringweg in hun achtertuin. Ze willen betere bescherming tegen de overlast.
Lees meer over
Stad

De bewoners maken bezwaar tegen de vergunning die de gemeente heeft afgegeven voor de bouwweg. Die weg stond niet in het oorspronkelijke Tracébesluit van de ringweg, maar is pas afgelopen winter aan de plannen toegevoegd toen duidelijk werd dat de fundering van de verdiepte ligging onder water moet worden gebouwd. Daardoor bleef er te weinig ruimte over om de weg te maken. De ringweg is ten opzichte van het Tracébesluit een stuk naar het zuiden verschoven.

Nieuws

menu