Ontwerp voor nieuwbouwplan met 81 huurappartementen op Festivalterrein Reitdiep in Groningen is klaar: 'Het ontwerp is beter en mooier geworden'

Foto: Gemeente Groningen

Het ontwerp voor nieuwbouw op het Festivalterrein in het Reitdiep in Groningen is klaar. In juni 2018 heeft de gemeenteraad de kaders al vastgesteld, waarna een groep mensen uit de wijk met de ontwikkelaar, architect en een externe gespreksleider aan de slag is gegaan om een plan te maken.
Lees meer over
Stad

Dit heeft geresulteerd in een ontwerp met vijftien sociale huurappartementen en 66 midden- en vrije sector huurappartementen met een balkon. Daarnaast wordt een separaat horecapaviljoen (met een multifunctionele ruimte voor de buurt) ontwikkeld met een terras op het parkeerdek met uitzicht op de haven. Het parkeerdek wordt voorzien van een (be)leefdak, met looppaden, veel groen, speelvoorzieningen voor kinderen en ruimte voor waterberging.

Wethouder Roeland van der Schaaf is blij: ‘Wij zijn de bewoners die deelnamen aan dit co-creatieproces veel dank verschuldigd. Zij hebben veel avonden met de gemeente, ontwikkelaar en architect in het wijklokaal aan dit plan gewerkt. Wij waarderen de constructieve houding en het meedenken van alle deelnemers gedurende dit soms ingewikkelde proces. Het resultaat mag er zijn. Dankzij de inzet van deze groep is het ontwerp beter en mooier geworden!’

Bestemmingsplan wijzigen

Om het nieuwe plan mogelijk te maken is het noodzakelijk om het huidige bestemmingsplan te wijzigen. De stukken hiervoor worden binnenkort ingediend door de ontwikkelaar Waardevast Real Estate. Voor het realiseren van het totale project is een realisatieovereenkomst gesloten met Plegt-Vos uit Assen. Geïnteresseerden zullen door de ontwikkelaar en bouwer op de hoogte worden gehouden over de verdere voorbereidingen en de bouw.

Nieuws

menu