'Onveilige' Winschoterweg tussen Groningen en Waterhuizen op de schop

De Winschoterweg wordt als gevaarlijk beschouwd. Foto: Archief/ 112 Groningen

De Winschoterweg in Groningen gaat in september twee weekenden dicht voor groot onderhoud. Doel is de verkeersveiligheid op de als gevaarlijk geldende weg tussen Groningen en Waterhuizen te verbeteren.

De Winschoterweg krijgt nieuw, reflecterend asfalt. Verder wordt de belijning aangepast, waardoor de weg smaller lijkt. Daarnaast verdwijnen de beide voorsorteerstroken richting de A7.

Deze voorsorteerstroken worden vervangen door twee roodgekleurde wegvakken van licht reflecterend asfalt. Dit type asfalt houdt veel minder warmte vast dan normaal asfalt.

Parallelwegen worden groen

De twee parallelwegen langs de Winschoterweg - van het Bastion Hotel tot afvalverwerking Stainkoeln en van de grote bocht in de weg tot aan de rotonde bij Waterhuizen - gaan verdwijnen. Hiervoor komt groen in de plaats, dat voedsel en onderdak biedt aan vogels, insecten en andere dieren.

De betonnen fietspaden worden doorgetrokken, terwijl op het hele traject slechts één soort asfalt wordt gebruikt. Dat moet een rustig straatbeeld en een herkenbare weg opleveren.

Voordat de weg een laag asfalt krijgt, worden op enkele plekken herstel- en freeswerkzaamheden uitgevoerd.

Twee weekenden dicht

De Winschoterweg wordt twee weekenden afgesloten voor de werkzaamheden. De weg is van vrijdag 11 september 19.00 uur tot maandag 14 september 06.00 uur en van vrijdag 18 september 19.00 uur tot maandag 21 september 06.00 uur gestremd vanaf de kruising met de Bornholmstraat tot en met de rotonde bij Waterhuizen.

Het verkeer wordt omgeleid via de A7 en A28 omgeleid. Het afvalbrengstation Woldjerspoor aan de Duinkerkenstraat en omliggende bedrijven zijn beide weekenden bereikbaar via een aangegeven omleidingsroute.

De rotonde bij Waterhuizen blijft grotendeels begaanbaar en is alleen vrijdag 18 en zaterdag 19 september tussen 22.00 en 06.00 uur gestremd. Het fietspad langs de Winschoterweg blijft begaanbaar.

Gemeenten en provincie

Het wegonderhoud gebeurt in opdracht van de gemeenten Groningen en Midden-Groningen en de provincie Groningen, allen wegbeheerder van een deel van de Winschoterweg.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu