OogTV onderzoekt armoede in Groningen. 'We hopen een bijdrage te kunnen leveren'

Hoofdredacteur Evert Janse van stadszender OOG. Foto: Archief DvhN/ Corné Sparidaens

Omroep Organisatie Groningen (OOG) start onder de noemer ‘Arm in 050’ een onderzoek naar armoede in de gemeente Groningen. De stadszender wil onder meer achterhalen waarom Groningen zo hoog op de ranglijst van steden met armoede staat, hoe het is om in armoede te leven en waarom het niet lukt om mensen uit armoede te halen.

‘We hopen een bijdrage te kunnen leveren. We zullen de armoede nooit helemaal oplossen. Maar het is belangrijk om mensen te informeren over armoede en hen bewust te maken van dit probleem. Daarnaast kunnen bestuurders er baat bij hebben als we op een positief-kritische manier achter dingen komen’, stelt hoofdredacteur Evert Janse van OOG in een persbericht.

Onderdeel van het onderzoek is een panel waarin mensen, die op enigerlei manier te maken hebben met armoede, hun ervaringen kunnen delen.

Dossierpagina op website

Artikelen, podcasts, video’s en andersoortige journalistieke producties over het onderwerp worden geplaatst op de dossierpagina Arm in 050 op de website van de stadszender. Daarnaast wordt op OogTV aandacht aan het onderzoek geschonken.

Het onderzoek wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek en de provincie Groningen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu