Opnieuw streep door al eens uitgestelde Urban Walk Groningen. 'Er is geen andere optie dan het event te verplaatsen naar 2021'

Foto: Gauke Eilander

Golazo Noord-Nederland heeft vanwege de aangescherpte coronamaatregelen een streep gezet door de voor zondag geprogrammeerde Urban Walk Groningen.

De Urban Walk Groningen, een wandelevenement door, over en langs de highlights van de stad Groningen, stond aanvankelijk voor zondag 10 mei op de agenda. De coronacrisis gooide toen (ook al) roet in het eten.

In juli echter liet organisator Golazo Noord-Nederland weten er vanuit te gaan dat de Urban Walk Groningen 4 oktober alsnog ‘op een veilige en verantwoorde manier’ plaats zou kunnen vinden. Na lang en uitvoerig overleg met de gemeente Groningen over de aangepast coronamaatregelen, is nu echter toch besloten het wandelevenement af te gelasten.

Verplaatsen naar 2021

Golazo Noord-Nederland laat in een e-mail weten 100 procent zeker te willen zijn dat een door hem georganiseerd evenement past binnen de huidige richtlijnen. ‘De korte tijd die ons rest om ons aan te passen gaat dit echter niet waarborgen. Voor ons is er dan geen andere optie dan het event te verplaatsen naar 2021.’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
Coronavirus
menu