Oppositiepartijen in Provinciale Staten willen ontbinding bouwovereenkomst Aanpak Ring Zuid. 'De provincie is de weg kwijt'

Foto: Archief DVHN

De oppositiepartijen Partij voor de Vrijheid, Forum voor Democratie, Groninger Belang, Partij voor het Noorden en Partij voor de Dieren en 50Plus vragen het provinciebestuur de bouwovereenkomst Aanpak Ring Zuid te ontbinden.
Lees meer over
Stad

Nadat oppositiepartijen in juli in een gezamenlijke verklaring stelden dat de ‘miljoenenstrop Ring Zuid vraagt om nieuwe contracten’, hebben Partij voor de Vrijheid, Forum voor Democratie, Groninger Belang, Partij voor het Noorden en Partij voor de Dieren en 50Plus nu schriftelijke vragen over de bouwovereenkomst gesteld. Want: ‘De provincie is de weg kwijt en moet deze weer terug zien te vinden.’

De oppositiepartijen willen weten of het contract met de aannemer ontbonden kan worden nu ‘door allerlei complicaties en tegenslag’ aanzienlijk afgeweken is ‘van de oorspronkelijke uitvoering en begroting’.

De partijen vinden dat resterende werkzaamheden moeten worden opgeknipt in overzichtelijke deelprojecten, die vervolgens opnieuw worden aanbesteed.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
De nieuwe zuidelijke ringweg
menu