Organisatie World Press Photo Exhibition in Groningen vestigt zich in Biotoop in Haren

Foto: Andrea Hooymans

NonFiction Photo, de stichting die elk jaar de World Press Photo Exhibition naar Groningen haalt, krijgt een vaste plek in de Biotoop in Haren. Ze wil vanuit deze nieuwe studio ook lokale tentoonstellingen produceren.
Lees meer over
Stad

De studio in het voormalige biologisch centrum van de Rijksuniversiteit Groningen moet een plek worden waar cultuurmakers de ruimte hebben om hun ideeën tot leven te laten komen. ‘Er komt veel kijken bij de productie van een tentoonstelling’, stelt Andrea Hooymans, directeur van de organisatie die jaren vanuit tijdelijke plekken, keukenkantoren en garages werkte, in een persbericht.

‘Met een laptop en een vergaderzaal ben je er nog niet; er is ook een werkplaats nodig om de tentoonstellingspanelen te bouwen. Hier kan dat allemaal naast elkaar bestaan, in een ruimte die we helemaal zelf gemaakt hebben.’

Crowdfundingcampagne

Er wordt gewerkt aan een fotostudio, kantoorruimte en een bouwplaats. De studio wordt duurzaam gebouwd. ‘De nieuwe muren die we nu aan het maken zijn bestaan voor 99 procent uit gerecycled materiaal’, licht ‘meesterbouwer’ Dries Verbeke toe.

De stichting is een crowdfundingcampagne begonnen om 1500 euro op te halen voor bouwmaterialen en machines.

Nieuws

menu