Oscar Couwenberg verruilt Groningen voor Leeuwarden. Oud-decaan faculteit Ruimtelijke Wetenschappen benoemd tot honorair hoogleraar RUG/ Campus Fryslân

Oscar Couwenberg. Foto: Henri Vos Fotografie

Prof. dr. Oscar Couwenberg is benoemd tot honorair hoogleraar Corporate Governance bij de Rijksuniversiteit Groningen/Campus Fryslân.
Lees meer over
Stad

Oscar Couwenberg was tot dit jaar decaan van de faculteit Ruimtelijke Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds 1 augustus lid van het college van bestuur van NHL Stenden Hogeschool.

Als honorair hoogleraar Corporate Governance wordt hij op de RUG/ Campus Fryslân betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe studies, zoals de bachelor Data Science & Society. Daarnaast zal hij gastcolleges verzorgen.

Band tussen RUG en NHL Stenden Hogeschool

Prof. dr. Andrej Zwitter, decaan van RUG/ Campus Fryslân, kijkt uit naar de samenwerking met Couwenberg. ‘Zijn benoeming helpt de band tussen de Rijksuniversiteit Groningen en NHL Stenden Hogeschool verder te versterken’, stelt hij in een persbericht. ‘Het zal bovendien bijdragen aan het vinden van nieuwe manieren om samen te werken in het onderwijs.’

Op dit moment werken RUG/ Campus Fryslân en NHL Stenden Hogeschool samen op het gebied van masteronderwijs. Daarnaast is een aantal onderzoekers verbonden aan beide kennisinstellingen. Ook het Centre for Internationalisation in Education is een gezamenlijk initiatief.

Nieuws

Meest gelezen

menu