Pech voor vroege reserveerders het Groninger Forum. Restaurant NOK en dakterras later open wegens werkzaamheden

Op de openingsdag van Forum Groningen liep het dakterras snel vol. Foto: Archief Geert Job Sevink

Wie wil genieten van een hapje, drankje en het uitzicht vanaf het dakterras van het Groninger Forum, moet nog even geduld hebben. Restaurant NOK opent niet op maandag 1 juni, maar pas één of hoogstens twee dagen later weer de deuren. Werkzaamheden aan een nieuwe vloer zijn niet op tijd afgerond.
Lees meer over
Stad

Vanwege de heropening van de horeca hadden al flink wat mensen voor maandag een tafeltje gereserveerd bij NOK. Zij werden vrijdagmiddag door het restaurant gebeld en konden meteen aangeven of zij op een nieuwe datum willen reserveren.

Sebastiaan Hagewoud van Vermaat, de uitbater van NOK, hoopt dat het restaurant dinsdag weer open kan. ,,De oude vloer beviel niet naar behoren. De nieuwe vloer wordt zondag gelegd en moet vervolgens nog zeker een dag uitharden. We hopen dat dinsdag lukt, woensdag zijn we sowieso open.’’

Corona-maatregelen

NOK heeft de komende tijd veertig extra terrasplekken op het dak van het Groninger Forum. Dat is mogelijk, omdat het dak voorlopig gesloten blijft voor bezoekers zonder reservering. De vrees is dat bij vrije toegang een te grote toeloop ontstaat en de anderhalvemeter-regel niet gehandhaafd kan worden.

Tijdens de periode dat het Groninger Forum gesloten was, zorgde een op hol geslagen sprinklerinstallatie voor tonnen aan schade aan het gebouw. NOK op de tiende verdieping bleef het onheil bespaard, maar de publiekstribune op de begane grond raakte flink beschadigd.

Nieuws

Meest gelezen

menu