Praat met de raad: Groningse gemeenteraad met inwoners in gesprek over de begroting voor 2021

Foto: Unsplash

De gemeenteraad van Groningen gaat onder de noemer ‘Praat met de raad’ digitaal met inwoners in gesprek over de begroting voor 2021. Deze digitale inwonersraadpleging vindt donderdag 29 oktober plaats.

Voordat de raad woensdag 11 november besluit over de besteding van meer dan 1 miljard euro, wil hij met Groningers in gesprek over belangrijke thema’s in gemeentebegroting.

De thema’s voor de digitale inwonersraadpleging zijn: groen, zorg, verkeer, wonen en afval. Inwoners van de oude gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer vonden dit de belangrijkste thema’s bij de herindelingsverkiezingen van 2018.

In verband met de coronacrisis is een extra thema toegevoegd: werk en inkomen.

Initiatief GroenLinks en CDA

De Groningse gemeenteraad ging nooit eerder voorafgaand aan het begrotingsdebat in gesprek gaan met inwoners.

‘De fracties in de raad zijn het hele jaar door wel in contact met inwoners om te kijken wat er leeft in de Groningse wijken en dorpen. Maar het leek ons als raad goed om vlak voor de vaststelling van de begroting nog eens goed met inwoners in gesprek te gaan over belangrijke thema’s’, stelt fractievoorzitter Mirjam Wijnja van GroenLinks in een persbericht.

Wijnja nam samen met CDA-fractievoorzitter René Bolle het initiatief voor Praat met de raad .

Aanmelden

Inwoners kunnen zich per e-mail bij de griffie van de raad aanmelden voor een gesprek met raadsleden over een van zes thema’s: griffie@groningen.nl . Na aanmelding krijgen ze een link waarmee ze donderdag 29 oktober mee kunnen praten.

De digitale inwonersraadpleging begint om 20.00 uur en duurt tot uiterlijk 21.30 uur.

Nieuws

Meest gelezen

menu