Problemen met lichtmasten bij KNVB onbekend

Niet slecht installatiewerk, maar ouderdom is de oorzaak van het breukgevaar dat Groningen heeft ontdekt bij honderden lichtmasten op de gemeentelijke sportparken. Foto: Shutterstock

Het is bij de KNVB niet bekend dat er bij meer voetbalverenigingen problemen zijn met lichtmasten. Dat zegt een woordvoerder van de voetbalbond.

Gisteren kwam naar buiten dat veel lichtmasten rond de sportparken in de gemeente Groningen ondeugdelijk zijn. Uit een steekproef bleek dat bij een groot aantal masten aan de voet roestvorming plaatsvindt. Het gevolg is dat de masten aan de basis zijn verzwakt. Dat verhoogt de kans dat ze omvallen.

Alle lichtmasten geïnspecteerd

Daarom worden alle 464 lichtmasten op gemeentelijke sportparken in Groningen geïnspecteerd. In afwachting van de resultaten van het onderzoek mogen de gemeentelijke sportparken niet worden gebruikt bij windkracht 6 of hoger en bij onweer.

De KNVB laat in een schriftelijke reactie weten dat ‘bij eigenaren van de lichtmasten niet altijd bekend is dat deze periodiek gekeurd moeten worden om te borgen dat de mast aan zijn functie kan voldoen’.

De bond wil in samenspraak met de VSG (Vereniging Sport en Gemeenten) kijken hoe ze de eigenaren van de lichtmasten kan voorlichten om dergelijke situaties voor te zijn.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu