'Pronkjuweel' voor een prikkie? Dat lijkt FC Groningen te kunnen vergeten. Topsportzorgcentrum is inzet van stevige onderhandelingen | analyse

FC Groningen hoopt straks alleen eigenaar te zijn van het prestigieuze Topsportzorgcentrum in de stad. De gemeenteraad heeft hier flinke bedenkingen bij en vraagt de wethouder niet in gladde praatjes te trappen. Hoe zit dit precies?

Het Topsportzorgcentrum op sportpark Corpus den Hoorn.

Het Topsportzorgcentrum op sportpark Corpus den Hoorn. Foto: Jaspar Moulijn

Lees meer over
Stad

De meeste politieke partijen kijken met de nodige argwaan naar het verzoek van FC Groningen om het Topsportzorgcentrum in de stad te kopen. Daarbij zijn raadsleden teleurgesteld: het is een tegenvaller dat het centrum, dat in 2018 met veel bombarie en hoge verwachtingen over de kruisbestuiving van top- en (top)amateursport werd geopend, politiek ter discussie staat. Dat werd vorige week duidelijk bij een ontmoeting van Groningse raadsleden met Euroborg NV, de eigenaar van het Topsportzorgcentrum. De enige aandeelhouder van Euroborg NV is de gemeente Groningen. In die positie heeft de gemeente een grote vinger in de pap.