Provincie Groningen steunt fondsen die ervoor zorgen dat inwoners gelijke kansen krijgen

Foto: Pixabay

Stichting Leergeld, Voedselbanken Groningen, Kledingbank Maxim,a en Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen krijgen dit jaar een subsidie van de provincie Groningen. Deze fondsen hebben gemeen dat zij instellingen ondersteunen die ervoor zorgen dat inwoners mee kunnen doen en gelijke kansen krijgen.
Lees meer over
Stad
Appingedam
Delfzijl
Het Hogeland
Loppersum
Midden-Groningen
Oldambt
Pekela
Stadskanaal
Veendam
Westerkwartier
Westerwolde

De provincie Groningen vindt dat alle inwoners mee moeten kunnen doen, zichzelf kunnen zijn en zich welkom moeten voelen in de provincie. De lijn van het provinciale sociaal beleid is preventie, het vinden van duurzame oplossingen en kennisdeling.

Maar voor vandaag en morgen is dat onvoldoende. Daarom ondersteunt de provincie ook de komende vier jaar de betreffende fondsen. De subsidies zijn voornamelijk bedoeld voor logistieke- en bureaukosten.

Deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten

Stichting Leergeld Groningen e.o. krijgt 90.000 euro voor voor de logistieke ondersteuning van de verschillende lokale Leergeld-stichtingen in de provincie Groningen. Zij bieden jaarlijkse ongeveer 16.000 kinderen de kans deel te nemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Fonds betaalt contributie of lesgeld

Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen krijgt 35.000 euro subsidie van de provincie Groningen. Het fonds betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek – of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus.

De verwachting is dit jaar 3800 aanvragen te kunnen honoreren.

Gezond voedsel voor 2750 huishoudens

Voedselbanken Groningen krijgt 30.000 euro voor de logistieke ondersteuning van de Groninger voedselbanken. Zij voorzien wekelijks ongeveer 2750 huishoudens in de provincie van onder meer gezond voedsel.

Twee keer per jaar gratis kleding voor 16.000 mensen

Kledingbank Maxima krijgt 11.000 euro voor de logistiek ondersteuningen voor de Groninger kledingbanken. Ongeveer 16.000 mensen mensen met een laag inkomen zoeken hier twee keer per jaar gratis kleding uit. Bovendien betekent werken bij Maxima voor 250 vrijwilligers een opstap naar betaald werk.

Deze subsidies worden verstrekt in het kader van het en vallen onder het onderdeel Sociale Agenda.

Nieuws

Meest gelezen

menu