Provincie Groningen steunt duurzame innovaties bij drie Groningse bedrijven

Foto: Pixabay

De provincie Groningen draagt 85.000 euro bij aan innovatieve en duurzame investeringen van A&F Interieur uit Groningen, Team2 Interieurbouw uit Leek en Prefab Strobouw uit Zuidbroek. Deze investeringen moeten op termijn veertien arbeidsplaatsen opleveren.
Lees meer over
Stad
Midden-Groningen
Westerkwartier

Het in maatwerkmeubiliair voor de medische sector gespecialiseerde A&F Interieur krijgt bijna 35.000 euro subsidie voor de aanschaf van een volautomatisch magazijnsysteem. De investering in een magazijnrobot moet ertoe leiden dat materialen sneller en efficiënter beheerd en klaargezet worden.

Het interieurbedrijf, dat ook al subsidie kreeg voor een investering in een lamineermachine, verwacht binnen drie jaar 7 nieuwe banen - van 15 naar 22 - te realiseren.

Investering in volautomatisch bewerkingscentrum

Team2 Interieurbouw, dat op maat gemaakte meubels voor de particuliere en zakelijke markt ontwikkelt en produceert, krijgt een subsidie van bijna 40.000 euro voor zijn investering in een volautomatisch bewerkingscentrum, dat kan zagen, frezen en boren.

De nieuwe machine levert meubelonderdelen bijna kant-en-klaar af en met een hogere kwaliteit. De machine is echter niet alleen sneller, ze is ook energiezuiniger, veiliger en nauwkeuriger waardoor er minder afval is.

Naar verwachting komen er vijf nieuwe banen bij in dit kleine, maar groeiende interieurbedrijf.

Stro bij prefab huizenbouw

Prefab Strobouw krijgt ruim 10.000 euro subsidie voor een investering in een innovatieve productielijn voor vloeren en daken van groene bouwmaterialen. Deze dak- en vloerelementen moeten, net als de gevels die Prefab Strobouw al maakt, bestaan uit stro en hout.

De werkgelegenheid zal door de investering met twee arbeidsplaatsen toenemen. Het bedrijf kreeg in 2017 ook al subsidie voor de investering in een productielijn voor gevelelementen.

De subsidies komen uit de regeling Innovatief en Duurzaam MKB , onderdeel van [email protected] Met deze regeling stimuleert de provincie Groningen innovatie, duurzame ontwikkeling en werkgelegenheid bij het regionale bedrijfsleven.

Nieuws

Meest gelezen

menu