Provincie Groningen subsidieert snelle en effectieve manier van testen Innofest

Op ESNS 2019 werd in de Semilla Sanitation Hub getest of gebruikt toiletwater omgezet kan worden in grondstoffen. Foto: Archief DVHN

De provincie Groningen draagt twee ton bij aan het innovatiestimuleringsprogramma Innofest. Dit initiatief helpt mkb’ers, start-ups en kennisinstellingen in Noord-Nederland met het testen van hun innovatieve producten. .
Lees meer over
Stad

Innofest ondersteunt startende bedrijven, mkb’ers en studenten met het testen van hun innovatieve producten, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, voedsel of gezondheid. Dit gebeurt tijdens evenementen in het Noorden, zoals Eurosonic Noorderslag, Oerol en TT.

Vanwege de coronapandemie gaan de testen ook op andere plekken en online plaatsvinden.

Europese prijs

Met het idee om festivals als testlocatie te gebruiken won Innofest in 2017 de European Enterprise Promotion Award. De jury van deze door de Europese Commissie ingestelde prijs vond dit het beste initiatief voor ondernemend ondernemerschap van Europa.

Snelle en effectieve manier van testen

Ook gedeputeerde IJzebrand Rijzebol is enthousiast over deze snelle en effectieve manier van testen. ‘Door een grote groep gebruikers in één keer jouw product te laten uitproberen, krijg je veel inzicht in hoe je die nog verder moet ontwikkelen’, stelt hij in een persbericht.

‘Op deze manier kunnen in Noord-Nederland zo’n 60 tot 80 ondernemers geholpen worden om hun innovaties een stap verder richting de markt te brengen.’

Begeleiding noordelijke ondernemers

Voor de begeleiding van de noordelijke ondernemers werkt Innofest nauw samen met de provinciale ondernemersloketten Founded in Grongen, Ik Ben Drents Ondernemer en Yn Business en Founded in Groningen.

De subsidie komt uit de regeling Innovatief en Duurzaam MKB, onderdeel van Groningen@Work, het programma economie en arbeidsmarkt van de provincie Groningen.

Nieuws

menu