PvdA steunt burgerinitiatief voor hondenspeelplaats in Ten Boer

Foto: Pixabay

De PvdA-fractie in de gemeenteraad van Groningen steunt een burgerinitiatief tot het omtoveren van een grasveld in Ten Boer tot een hondenspeelplaats. Raadslid Jan Pieter Loopstra vraagt het gemeentebestuur woensdag om toestemming.
Lees meer over
Stad

Het gaat om een veldje van ongeveer 35 vierkante meter naast een kinderspeelplaats, vlakbij het Koopmansplein in Ten Boer. ,,Het is nu nog een leeg veld, maar als het aan de initiatiefnemers ligt wordt dit straks een veilige losloopplek voor honden”, weet Loopstra.

,,Dat maakt dit veldje een waardevolle voorziening voor de wijk en een leuke nieuwe plek waar mensen uit de buurt elkaar tegen kunnen komen”, zegt Loopstra.

Basisvoorzieningen nodig

Naast toestemming van de gemeente zijn basisvoorzieningen nodig als een hekwerk, bestrating bij de ingang, een paar bankjes, een prullenbak en misschien een lantaarnpaal. Stuk voor stuk redelijke eisen, vindt Loopstra.

Woensdag vraagt hij het gemeentebestuur daarom het gesprek aan te knopen met de initiatiefnemers en hen te ondersteunen in hun ambitie om het lege grasveld te veranderen in een speelplek voor hun viervoeters.

Nieuws

Meest gelezen

menu