Qbuzz: Geen stroom door brand op terrein in Groningen, maar de bussen bleven rijden

Qbuzz denkt snel weer over de volledige stroomcapaciteit te beschikken voor het opladen van elektrische bussen.

De brandweer blust een transformatorhuisje bij de stalling van Qbuzz aan de Peizerweg in Groningen. Volgens het bedrijf zit de helft van de circa 60 oplaadplekken zonder stroom.

De brandweer blust een transformatorhuisje bij de stalling van Qbuzz aan de Peizerweg in Groningen. Volgens het bedrijf zit de helft van de circa 60 oplaadplekken zonder stroom. Foto: ProNews

Bij een brand in een transformatorhuisje op de stalling aan de Peizerweg in Groningen ging donderdagavond ongeveer de helft van de capaciteit (circa 60 laadplekken) verloren. Reizigers merken er niets van.

,,Er is geen rituitval geweest omdat we de bussen ‘s nachts op andere plekken op de stalling en bij P+R Hoogkerk konden opladen. Dat gaf een hoop gedoe omdat we veel moeten wisselen, maar het is gelukt’’, zegt woordvoerder Michel van der Mark.

Door onbekende oorzaak in brand

Het transformatorhuis, met drie jaar het oudste van de twee, vloog donderdagavond door onbekende oorzaak in brand. De hele installatie ging verloren omdat de brandweer het vuur met poeder bluste.

Volgens Van der Mark komt er zaterdag al een nieuw transformatorhuis. ,,De leverancier had wonderwel precies de goede op voorraad. Misschien krijgen we dit weekeinde ook alweer stroom, anders wordt dat begin volgende week. Heel snel in elk geval."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu