Rijbewijs kwijt. Motorrijder uit Groningen en automobilist uit Eemsdelta passeren wegwerkzaamheden in Groningen met respectievelijk 119 en 112 kilometer per uur

Still uit video. Beeld: Instagram/ politie_teamverkeer_nn

De politie heeft dinsdag de rijbewijzen ingevorderd van een motorrijder en een automobilist die respectievelijk 119 en 112 kilometer per uur reden op de Eemshavenweg (N46) in Groningen. Vanwege wegwerkzaamheden geldt daar momenteel een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur.
Lees meer over
Stad
Eemsdelta

De werkzaamheden vinden plaats aan de middenberm. Hiervoor is een rijbaan afgesloten én is de maximumsnelheid verlaagd naar 50 kilometer per uur.

Een motorrijder uit de gemeente Groningen, sinds kort in bezit van het rijbewijs, overschreed deze snelheid – na correctie - met 65 kilometer per uur. Bovendien haalde hij, via de invoegstrook, vijf auto’s rechts in en verzuimde hij richting aan te geven.

Een automobilist uit de gemeente Eemsdelta passeerde de werkzaamheden met 112 kilometer per uur, een overschrijding van de maximumsnelheid van 58 kilometer per uur – na correctie.

Beide bestuurders konden hun rijbewijs inleveren.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu