Rijksuniversiteit Groningen laat studenten eerder beginnen met hun master om studievertraging tijdens de coronacrisis te voorkomen

Ter illustratie: dit gehele studiejaar geen studenten meer in de collegezalen. Foto genomen voor coronatijd. Foto: ANP

Door de coronacrisis wordt het onderwijs van de RUG, voor zover mogelijk, online verzorgd. Om eventuele studievertraging te voorkomen voert de universiteit vanaf 1 september de zogenaamde 'zachte knip' in. Met die versoepeling kunnen studenten beginnen aan hun masteropleideing, zonder dat zij hun bachelor volledig hebben afgerond.
Lees meer over
Stad

De 'zachte knip' is een versoepeling van de 'harde knip'. De 'harde knip' werd in het studiejaar van 2012-2013 landelijk op iedere universiteit doorgevoerd. Door die regel kunnen studenten pas beginnen aan hun masteropleiding, als zij een bachelordiploma behaald hebben.

De RUG laat vanaf dinsdag in een e-mail aan desbetreffende studenten weten dat het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft besloten dat deze toegangseis door universiteiten onder voorwaarden eenmalig mag komen te vervallen. Het College van Bestuur van de RUG heeft besloten deze versoepeling voor aankomend schooljaar door te voeren.

Daarmee mogen studenten vanaf 1 september 2020 in de eindfase van de bachelor starten met een masteropleiding, om studievertraging van studenten zoveel mogelijk te beperken. Daar zitten wel verschillende voorwaarden aan vast die per opleiding kunnen verschillen.

Nieuws

Meest gelezen

menu