Rijksuniversiteit Groningen verdubbelt omvang Aletta Jacobshal (die toch al haar grootste tentamen- en collegefaciliteit was)

De oranjebruine keramische bedekking van de buitenkant van de Aletta Jacobshal. Foto: RUG

De Aletta Jacobshal was al de grootste tentamen- en collegefaciliteit van de Rijksuniversiteit Groningen op de Zernike Campus. Na de oplevering van een nieuwe vleugel - 5400 vierkante bruto vloeroppervlak - is de omvang van de hal nog eens verdubbeld.

De nieuwe vleugel van de Aletta Jacobshal is een ontwerp van architectenbureau Onix NL uit Groningen. BAM Bouw en Techniek realiseerde de nieuwbouw aan de zuidoostzijde van de bestaande tentamenhal, deels in de vijver.

Collegezalen, examenruimte, foyer en sudiefaciliteiten

Achter de oranjebruine keramische bedekking van de buitenkant van de nieuwe vleugel bevinden zich twee nieuwe collegezalen - met 200 en 450 zitplaatsen - een examenruimte met 590 digitale tentamenplaatsen, een extra foyer en studiefaciliteiten.

De Aletta Jacobshal is bovendien verduurzaamd; dankzij een geothermisch energiesysteem en ruim 500 zonnepanelen. Ook is een klimaatbeheersingssysteem geïnstalleerd en is de fietsenstalling vergroot.

Hoofdingang verhuist naar nieuwe vleugel

De nieuwbouw is vrijdag opgeleverd. Nu vindt de verdere inrichting plaats, zodat de nieuwbouw bij aanvang van komend academisch jaar beschikbaar is.

De hoofdingang van de Aletta Jacobshal verhuist dan naar de nieuwe vleugel. De oude entree wordt als uitgang zal worden gebruikt. De komende periode kleedt de RUG de nieuwe ruimtes aan met toetstafels, stoelen en geschikte studieplekken voor het studielandschap.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu