Rik van Niejenhuis wordt directeur van Groninger Dorpen. 'Ik heb het gevoel dat er een herwaardering optreedt van alle prachtige dorpen in Groningen'

Rik van Niejenhuis. Foto: Eigen foto

Rik van Niejenhuis wordt directeur van de vereniging Groninger Dorpen. De in Garrelsweer opgegroeide en in Groningen woonachtige planoloog begint 1 oktober in deze functie.

Als directeur wordt Van Niejenhuis verantwoordelijk voor de algemene leiding van koepelorganisatie Groninger Dorpen. Samen met het algemeen en dagelijks bestuur en het team zet hij in op toekomstige ontwikkelingen.

Hij is het dagelijkse gezicht naar buiten en het aanspreekpunt voor externe contacten.

Herwaardering van prachtige dorpen

‘De mensen van Groninger Dorpen staan de dorpen altijd en onafhankelijk bij’, stelt de toekomstige directeur in een persbericht.

‘Er zijn veel kansen voor de Groninger dorpen, dat verdient onze aandacht. Ik heb het gevoel dat er een herwaardering optreedt van alle prachtige dorpen in Groningen. De verkiezing van Winsum als mooiste dorp van Nederland staat daar symbool voor.’

Rik van Niejenhuis

Van Niejenhuis, geboren en opgegroeid in de provincie Groningen, heeft in Amsterdam de opleiding tot planoloog gedaan. Aansluitend heeft hij bij meerdere gemeenten binnen en buiten de provincie Groningen werkervaringen opgedaan op het gebied van ruimtelijke ordening, leefbaarheid, en zorg en welzijn.

Van Niejenhuis zit namens de PvdA in de gemeenteraad van Groniningen. Hij woont met zijn vrouw en dochter (2) in Groningen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu