Rolling Stones bezorgen hotels in Groningen extra klandizie na twee rampzalige maanden

Rolling Stones Unzipped in het Groninger Museum. Foto: ANP/Siese Veenstra

De Rolling Stones-tentoonstelling in het Groninger Museum zorgt voor extra toeloop bij de hotels in en rond de stad. Dat is een welkome opsteker na twee ‘rampzalige’ maanden.
Lees meer over
Stad

Veel hotels in Groningen en wijde omgeving zagen de kamerbezetting in het openingsweekend van de Unzipped -expositie opveren. In oktober en november lagen tot vorige week niet meer dan 40 tot zelfs 20 procent van de bedden vol, maar zaterdag en zondag piekte het plotseling richting de 85 procent.

Bezetting hotelkamers meteen hoger

Al direct nadat premier Rutte vorige week dinsdag bekend maakte dat de musea weer opengingen, kwamen de telefonische en online-reserveringen los, zegt hotelmanager Sanne Luijten van het Schimmelpenninck Huys. ,,Deze zondag heb ik gewoon 43 uitcheckers, zoveel hebben we er in tijden niet gehad.’’

Die opleving is tot in de wijde regio rond de stad te zien, stelt Herman van der Poel, bestuurder van brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland in Groningen en het Hotel Overleg Groningen. ,,Per hotel ligt de bezetting nu gemiddeld zeker tien tot twaalf kamers hoger dan vorig weekend’’, signaleert de directeur van de twee Best Western-hotels in de stad.

In onze beide hotels druppelt het nu binnen

Minder groots dan bij Bowie-expo

Ook in Zuidlaren ziet het Brinkhotel nu meer gasten dankzij de Stones-tentoonstelling, meldt Layla Dijkstra, assistent-manager van het Drentse hotel en van het Martinihotel in de stad. ,,In onze beide hotels druppelt het nu binnen. Het is natuurlijk nog wel minder groots dan de Bowie-expo, maar dat was ook wel écht gigantisch.’’

Marketing Groningen, de toeristische promotieorganisatie voor Stad en Ommeland, had voor dit najaar een grote campagne gepland om van Unzipped net zo’n economisch succesnummer voor de stad te maken als de Bowie-tentoonstelling, die vijf jaar geleden ruim 200.000 gasten naar Groningen trok. Na de nieuwe gedeeltelijke lockdown is dat versoberd.

Stones-effect versterkt zich de komende weken

Van der Poel verwacht dat het Stones-effect de komende tijd nog sterker aantrekt. Vanwege de huidige coronaregels heeft het Groninger Museum nu nog een beperkte bezoekerscapaciteit. Bovendien kan slechts een week vooruit worden gereserveerd voor Unzipped . Van der Poel hoopt dat dat de komende tijd nog versoepelt.

De Stones-toeloop is een pleister op de wonde, maar maakt het corona-rampjaar voor de hotels nog niet goed, erkent Van der Poel. De toeristische markt ligt al het hele jaar vrijwel stil, met een opleving in de zomermaanden.

 

In onze beide hotels druppelt het nu binnen

Nieuws

Meest gelezen

menu