Samen met

Roltrap weg, La Place terug

Het was meteen druk in La Place.

Kakelvers, gevarieerd en lekker. La Place is terug op de Grote Markt.
Lees meer over
Groninger Gezinsbode

Veel Stadjers namen vorige week een kijkje in de nieuwe La Place aan de Grote Markt. Het voormalige pand van V&D ondergaat momenteel een gigantische verbouwing, maar kelder, begane grond en eerste verdieping zijn in gebruik als respectievelijk fietsenkelder, enorme Jumbo en La Place.

Grote vraag: wat is er gebeurd met de legendarische roltrappen? Dat waren in de jaren ‘50 de eerste en lange tijd de enige roltrappen in het Noorden. Veel Stadjers gingen speciaal naar de V&D, alleen om de roltrapsensatie te ondergaan. De roltrap heeft plaatsgemaakt voor een brede marmeren trap die naar de La Place leidt.

De brigade van het zelfbedieningsrestaurant is de afgelopen weken uitgebreid getraind en op de openingsdag zit het meteen vol met klanten die voor de lunch komen. La Place op de Grote Markt is nieuw, maar vertrouwd: verse producten, veel keuze, gezond zonder dat het afzien wordt.

Met de opening van de La Place en de Jumbo aan de Grote Markt zet de Maripaan Groep een nieuwe stap. Het bedrijf van de noordelijke ondernemers Paul Papo en Anrico Maat heeft inmiddels 15 Jumbo-supermarkten in het Noorden en exploiteert meerdere horecazaken waaronder Rooftop Merckt, La Place en de Graansilo aan het Winschoterdiep. Komend najaar opent de Maripaan Groep een Jumbo in Meerstad.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Groninger Gezinsbode

Nieuws

menu