SP Groningen heropent Meldpunt voor Zorg

Foto: DvhN.

SP Groningen heropent het Meldpunt voor Zorg dat de partij in 2015 ook opende toen verschillende zorgtaken van het rijk naar de gemeente werden overgeheveld.

Er kwamen toen ‘vele meldingen binnen’ met klachten over keukentafelgesprekken die vooral gericht leken te zijn op het korten van het aantal uren thuiszorg, meldt de SP.

,,Daarnaast bezuinigde de gemeente Groningen begin dit jaar 255.000 euro op het WMO-taxivervoer door de voorwaarden en regels hiervoor aan te scherpen. De SP is benieuwd hoe het mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben nu vergaat.”

Anoniem

De SP wil van mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben weten hoe zij vinden dat de gemeente dit uitvoert. ,,De meldingen houden we anoniem en willen we gebruiken om politieke verbeteringen af te dwingen.”

Misstanden

De partij roept mensen ook op om misstanden en problemen rondom corona en zorg te melden. Het Meldpunt voor Zorg is bereikbaar via hulpdienstgroningen@sp.nl, op donderdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur op 050-3119050 en via een formulier .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu