SP Groningen roept hondenbezitters op om druk op gemeenteraad op te voeren. 'Laten we de middeleeuwse hondenbelasting na jarenlange discussie afschaffen'

SP Groningen vindt dat de coalitiepartijen in de Groninger gemeenteraad prima kunnen aansluiten bij het standpunt van de oppositie: weg met de hondenbelasting. De partij roept hondenbezitters op zich te roeren.

Foto: Pixabay.

Foto: Pixabay.

Groninger oppositiepartijen SP, VVD, PvdD, CDA en 100% Groningen willen dat de hondenbelasting wordt afgeschaft. Om het gat van 1 miljoen euro dat dan in de begroting ontstaat te dichten kan de onroerendezaakbelasting ‘een klein beetje’ worden verhoogd.

Middeleeuws

Er is geen politieke partij meer te vinden die de hondenbelasting rechtvaardig vindt, zegt SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk. ,,Laten we de middeleeuwse hondenbelasting, ingevoerd als maatregel tegen wilde honden en als belasting op hondekarren, na een jarenlange discussie afschaffen.”

De SP hekelt het idee om hondenbelasting alleen af te schaffen voor Haren en Ten Boer. ,,Daarmee schaf je de ene onrechtvaardige regeling af om een andere onrechtvaardige regeling in te voeren.”

Druk opvoeren

De oppositiepartijen werken aan een voorstel voor het volledig afschaffen van de hondenbelasting waar ze GroenLinks, D66 en ChristenUnie in mee proberen te krijgen. Dijk: ,,De druk van de ‘Actiegroep hondenbelasting weg ermee!’ heeft effect gehad. Wij roepen hondenbezitters op de druk op de gemeenteraad de komende weken verder op te voeren om de afschaffing van de hondenbelasting dichterbij te brengen”.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu