SP en PvdD Groningen: 'Geef het goede voorbeeld en verhoog de huren in Groningen niet'

Foto: Pixabay.

De fracties van de SP en PvdD dienden woensdagavond in de Groninger gemeenteraad het initiatiefvoorstel ‘Nul is genoeg!’ in. De partijen willen dat de gemeenteraad zich uitspreekt tegen het verhogen van de huren per 1 juli 2020.
Lees meer over
Stad

Vijftig procent van de huurders zouden volgens het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) moeilijk de huur kunnen betalen en 30 procent van de huurders heeft betalingsproblemen, zo stellen SP en PvdD Groningen. De partijen vinden dat Groningen het goede voorbeeld moet geven door de huren niet te verhogen om zo de druk op Den Haag wél te verhogen.

Tweeduizend huurders in actie

De SP zegt tweeduizend huurders te hebben gemobiliseerd die in actie willen komen tegen de huurverhoging. SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk: ,,Groningen is één van de gemeenten met de meeste armoedeproblematiek van het land. De jaarlijkse huurverhoging zorgt voor problemen bij vele huurders en moet nu van tafel”.

Kamer verzuimt

PvdD-raadslid Terence van Zoelen: ,,De Kamer verzuimt stappen te zetten om de betaalbaarheid van huurwoningen te verbeteren, daarom moet de gemeente samen met huurders, corporaties en gemeenteraad de druk in Den Haag verder opvoeren”.

De SP en PvdD rekenen op de steun van lokale en linkse partijen om zo een meerderheid in de gemeenteraad te krijgen. Dijk: ,,GroenLinks en de PvdA steunen de strijd tegen de huurverhogingen op landelijk niveau wel. Ik hoop dat ze dit lokaal ook zullen doen en meer naar huurders zullen luisteren”.

Woensdag 24 juni wordt over het initiatiefvoorstel van de SP en PvdD gestemd.

Nieuws

Meest gelezen

menu