SP in Groningen wil fonds voor investeringen in inkomensondersteuning en armoedebestrijding

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk. Foto: Eigen foto

De SP-fractie in de gemeenteraad van Groningen wil dat de gemeente Groningen een fonds opricht voor investeringen in inkomensondersteuning en armoedebestrijding. Ze dient woensdag, bij de behandeling van de begroting, een voorstel in voor zo’n sociaal investeringsfonds.

De SP vindt het onbestaanbaar dat de gemeente met het Stedelijk Investeringsfonds (SIF) wel spaart voor investeringen in de infrastructuur en voor bouwprojecten, maar niet voor investeringen in inkomensondersteuning en armoedebestrijding. De gemeente Groningen loopt hierin ver achterop andere gemeenten, meent de partij.

‘Al jaren zegt het gemeentebestuur dat er geen geld is om mensen met een laag inkomen eerder inkomensondersteuning te bieden. Maar we zien wel dat er steeds extra miljoenen aan de binnenstad, Grote Markt en Kunstwerf worden uitgegeven’, licht SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk in een persbericht toe.

Niet na vijf maar na drie jaar inkomensondersteuning

De SP stelt dat de gemeente Groningen een van de weinigen gemeenten is die pas na vijf jaar leven met een laag inkomen inkomensondersteuning bieden. Ze wil dit terugschroeven naar drie jaar. Dijk: ‘Om voor dit soort vooruitgang geld beschikbaar te stellen, willen we een sociaal investeringsfonds oprichten.’

De SP hoopt op steun van linkse, christelijke en lokale partijen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu