SP in Groningen: Muziekcentrum Oosterpoort kan nog wel twintig jaar mee

De Oosterpoort in Groningen. Foto: Archief NDC mediagroep

De SP wil dat het gemeentebestuur van Groningen alsnog onderzoekt of De Oosterpoort op de huidige plek - met de nodige aanpassingen - langer dan tien jaar dienst kan blijven doen als muziekcentrum. Ze heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan B en W.

De gemeente Groningen besloot in 2017 De Oosterpoort te vervangen, omdat het huidige gebouw technisch af was. De gemeenteraad bepaalt eind dit jaar waar het nieuwe muziekcentrum komt.

De SP vindt de plannen voor een nieuw muziekcentrum echter onverstandig en financieel niet goed onderbouwd. Ze wijst daarbij nadrukkelijk op de gevolgen van de coronacrisis voor de evenementenbranche. Een nieuw waardeoordeel is nodig, menen de socialisten.

Levensduur oprekken

Waar het uitgangspunt nu is dat De Oosterpoort hoe dan ook verdwijnt, maar nog wel tenminste tien jaar mee moet, denkt de SP dat de levensduur - met de nodige aanpassingen - nog wel op te rekken is. Het muziekcentrum zou nog wel twintig jaar mee kunnen, meent zij.

Daarnaast vraagt de SP zich af of het de wens van Groningers is om een ‘nieuw, duur muziekcentrum met grote pophal te bouwen of dat dit een ambitieus plan is uit de bestuurskamer’.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
Coronavirus
menu