Samen met

Snuffelen aan golf bij Holthuizen

Evert Liewes (met pet) laat bezoekers van de open dag kennismaken met putten.

Een vol terras, geconcentreerde blikken op de putting green en uitgelaten reacties als een bal bijna honderd meter wegvliegt. De open dag bij golfclub Holthuizen trok veel nieuwsgierige bezoekers die wilden kennismaken met golf.
Lees meer over
Roder Journaal

Op de putting green legt Evert Liewes geduldig de eerste beginselen van het putten uit aan bezoekers van de open dag. Lijkt makkelijk, is nog vrij lastig. Je moet van korte afstand de golfbal in de hole zien te slaan. Dat moet voorzichtig gebeuren, maar ook niet te voorzichtig. En je moet goed mikken. En je moet rekening houden met de helling van de green. Kortom: een mens vergeet al snel alles om zich heen, gefixeerd op de bal en de hole.

De open dag van golfclub Holthuizen in Roden voltrok zich onder een stralende zon. Bezoekers konden allerlei skills oefenen en uitproberen onder begeleiding van leden van de club: , putten, de korte slagen, maar ook afslaan op de driving range. En na deze verschillende slagen geoefend te hebben, konden de nieuwelingen onder begeleiding van een ervaren golfer een paar holes spelen op de par 3 baan.

Zo gaat dat eigenlijk ook met nieuwe leden die zich aanmelden. Na een aantal lessen door de golfleraar Isi Zejnulahu kunnen nieuwe leden al snel de baan in onder begeleiding van ervaren leden. Op die manier wordt ontspannen toegewerkt naar een basisniveau, waarna nieuwe leden recreatief de baan in kunnen én, als ze willen, mee kunnen doen aan allerlei (gezeligheids-) wedstrijden.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Roder Journaal

Nieuws

menu