Spetterende rock in de traditie van Led Zeppelin, Ten Years After en Pink Floyd. Blues-/rocksensatie Electric Hollers speelt in EM2 Groningen

Electric Hollers in EM2 Groningen. Foto: Electric Hollers

Electric Hollers staat zaterdag 21 augustus op de planken van EM2 in Groningen. Electric Hollers is een blues-/rocksensatie uit Noord-Nederland. De band laat zich inspireren door bands als Led Zeppelin, Santana & Ten Years After.

De zanger en Frontman Tim Birkenholz laat de bezoeker her en der door zijn bij vlagen eindeloos echoënde gitaarspel zelfs meevoeren naar de hoogtijddagen van Pink Floyd.

Vanwege de huidige Corona maatregelen zijn er een beperkt aantal kaarten beschikbaar en is dit een seated dinner concert; het publiek zit tijdens het concert aan tafel. Er kan gedurende het optreden gepraat, gegeten en gedronken worden.

In 2018 bracht de band hun eerste album uit. Hierdoor hebben zij al een behoorlijke reputatie opgebouwd binnen het blues-/rock genre. Het uitbrengen van dit album leverde lovende recensies en een volle agenda op met als hoogtepunten: een finaleplaats van de Dutch Blues Challenge, een voorprogramma van Ten Years After en een show op Waterpop. Op 28 februari 2020 bracht de band een nieuw album ‘Electric Hollers’ uit. De muziek op het album wordt omschreven als rauw met de live-feel. EM2 maakt zich klaar om weggeblazen te worden door een muur van vintage sound en muzikale energie. Met zware bastonen, donderende drums en gitaarsolo’s doet men denken aan vervlogen tijden

Zaterdag 21 augustus, EM2 Venue, Suikerlaan 6 Groningen. Aanvang 19.00 uur. Meer op em2groningen.nl .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu