Stadjers in actie voor Moria met 050voorMoria

Foto: Dimitris Tosidis Foto: Dimitris Tosidis

Een aantal Groningers heeft de handen ineengeslagen onder de noemer ‘050voorMoria’. Komende zondag proberen de stadjers zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de dakloze vluchtelingen op het Griekse Moria.
Lees meer over
Stad

Rigt Oostenbrug, een van de initiatiefnemers, hoopt dat zoveel mogelijk mensen en initiatieven willen aansluiten op 27 september.

Rigt: ,,Minerva regelt een pop-up store vol met kunstwerken en vanuit EM2 wordt een grote online en offline pubquizz georganiseerd waarvoor winkeliers uit hartje stad mooie prijzen beschikbaar stellen. Initiatieven die willen aansluiten zijn van harte welkom”.

Luiers en wc-papier

Het ingezamelde bedrag wordt na afloop gedoneerd aan Team Humanity, waarmee het team van 050voorMoria in nauw contact staat. Rigt: ,,Team Humanity besteedt het geld aan zaken die op dat moment nodig zijn. Door de chaotische omstandigheden op dit moment verandert dat bijna elke dag. De verwachting is dat het na 27 september vooral zal gaan om producten die te maken hebben met hygiëne, zoals babydoekjes, luiers en wc-papier”.

Livestream

Op zondag 27 september kan iedereen tussen 15:00 en 19:00 uur terecht bij EM2 (Suikerlaan 6 in Groningen) voor de pop-up store van Minerva. Kinderen zijn ook van harte welkom. Om 20:00 uur start de online en offline pubquizz. Het hele evenement is via Gewoon.live livestream te volgen.

Meer initiatieven welkom

Het team van 050voorMoria roept mensen en organisaties die ook hulpacties aan het ontwikkelen zijn op om zich aan te sluiten op 27 september. Dat kan door contact op te nemen via 050voormoria@gmail.com.

Giften kunnen nu al gestort worden op NL11 BUNQ 2047 3972 00 ten name van 050voorMoria.

Nieuws

Meest gelezen

menu