Stadsbeiaardier Auke de Boer speelt op bevrijdingsdag 'Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder' op carillon Martinitoren in Groningen

Stadsbeiaardier Auke de Boer. Foto: Archief NDC mediagroep

Stadsbeiaardier Auke de Boer geeft gehoor aan het verzoek van het Nationaal Comité 4 en 5 mei om dinsdag 5 mei om 16.55 uur het lied ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’ van Ramses Shaffy te spelen op het carillon van de Martinitoren in Groningen.

Het plan om op bevrijdingsdag in heel Nederland om 16.55 uur Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder te laten klinken, komt uit de koker van cabaretier Claudia de Breij. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft dit initiatief omarmd en heeft alle radiozenders en beiaardiers gevraagd het lied op exact dat tijdstip uit te zenden dan wel te spelen.

Muzikale terugblik op meidagen 1945

Auke de Boer sluit met de Ramses Shaffy-klassieker een uur durend beiaardierconcert af, waarin hij met nummers als Happy days are here again , White cliffs of Dover , We’ll meet again , Sentimental journey en Colonel Bogey Mars terugblikt op de meidagen van 1945.

Dit concert duurt (dus) van 16.00 tot 17.00 uur.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu