Stadse Fratsen: Kaarsjes voor het raam bij Willem Groeneveld – Geeft de Orde van Advocaten opleidingspunten af bij inlevering van tien lege flessen? (column)

De meeste strafrechtadvocaten zijn regelrechte helden. Dag in dag uit staan ze pal voor de rechtsstaat. Als zij niet opkomen voor verdachten van allerlei misdaden, wie dan nog wel? Als je de meeste mensen diep in het hart kijkt, zijn ze voor de doodstraf. Zo vre-se-lijk onbeschaafd. Eigenlijk zijn de strafrechtadvocaten de enigen die nog een wal opwerpen tegen de barbarij.

Willem Groeneveld.

Willem Groeneveld. NDC/Peter Wassing

Lees meer over
Stad

De twee frisgewassen jongelingen die bij Sikkom-journalist Willem Groeneveld een molotovcocktail door het raam zouden hebben gegooid, moesten zich vandaag verantwoorden voor de rechter. Ze werden bijgestaan door zo’n harde werker voor het recht. Deze arme verworpenen der aarde die domweg mentaal niet langer waren opgewassen tegen de argumenten van Groeneveld rond corona en vaccinaties, zitten al een paar maanden vast. Een grof onrecht. Vandaar dus dat die advocaat helemaal uit Amsterdam naar het Hoge Noorden was afgereisd om deze twee lieverds bij te staan.

Opleidingspunten bij tien lege flessen

Nieuws

menu