Drafbaan in het Stadspark wordt omgetoverd tot groots evenemententerrein. 'Podium voor shows van artiesten als P!nk en de Red Hot Chili Peppers'

Een enorm podium, drie grote concerten en meer dan vijftigduizend verkochte kaarten voor alleen al Guns N’ Roses: de voorbereidingen voor de week vol concertshows in het Stadspark in Groningen zijn in volle gang. Dagblad van het Noorden maakte een rondje over het festivalterrein. Alvast een gelukje: de kwaliteit van de grasmat is top.

Het grote podium staat pal voor restaurant Ni Hao. Het blijft voor alle drie de evenementen op zijn plek staan. Tussendoor worden wel wat aanpassingen gedaan.

Het grote podium staat pal voor restaurant Ni Hao. Het blijft voor alle drie de evenementen op zijn plek staan. Tussendoor worden wel wat aanpassingen gedaan. Foto: Jan Willem van Vliet

Met drie grote evenementen in één week is het logisch dat de Drafbaan in het Groninger Stadspark moet worden omgetoverd tot een evenemententerrein. Om de Drafbaan staan hekken waar pottenkijkers niet doorheen kunnen gluren. Bij de ingangen staan medewerkers die nieuwsgierigen buiten de deur houden. Het lijkt alsof de grote artiesten hier al zijn, zo goed wordt de boel beschermd. Helaas, een handtekening scoren zit er niet in. Eenmaal op het terrein is het vooral een komen en gaan van mannen in blote bast, heftrucks en vrachtwagens.

Nieuws

menu