Stadspartij Groningen stelt vragen over sluipverkeer in de wijk Vinkhuizen

De Siersteenlaan in Vinkhuizen. Foto: Eigen foto

Stadspartij Groningen stelt woensdag in het vragenuurtje van burgemeester en wethouders vragen over sluipverkeer in de wijk Vinkhuizen in Groningen.
Lees meer over
Stad

De partij reageert hiermee op klachten van wijkbewoners over een toename van ‘hinderlijk en gevaarlijk sluipverkeer door de wijk’ sinds wordt gewerkt aan de zuidelijke ringweg.

‘Dwars door Vinkhuizen’

‘Automobilisten, vrachtwagens en andere voertuigen vermijden het Julianaplein en nemen de afslag Westpoort van de A7 bij Hoogkerk. Daarna gaan ze in volle vaart via de Johan Van Zwedenlaan naar de Siersteenlaan, Diamantlaan of Edelsteenlaan, om zo op de westelijke ringweg te komen. Dus dwars door Vinkhuizen’, weet fractievoorzitter Amrut Sijbolts van de Stadspartij.

Volgens Stadspartij Groningen signaleren wijkbewoners dat met hoge snelheid wordt gereden op de lange, rechte, brede Edelsteenlaan, terwijl voetgangers, fietsers en andere weggebruikers daar proberen over te steken. Sijbolts: ‘Ouders met kinderen achterop kijken bij het naderen van de vluchtheuvels angstig om zich heen als er weer een colonne aan komt scheuren om door te rijden.’

De Stadspartij wil onder meer weten of burgemeester en wethouders op de hoogte zijn van het sluipverkeer in Vinkhuizen en, zo ja, of ze van plan zijn daar iets aan te doen.

Nieuws

Meest gelezen

menu