Stichting Landelijk Gebied Haren krijgt 22.480 euro voor project ‘Groene verbindingen Hondsrug Haren’

Foto: Alwin Hut

Het Samen voor Biodiversiteit Innovatiefonds heeft dinsdag 22.480 euro beschikbaar gesteld voor het project ‘Groene verbindingen Hondsrug Haren’ van Stichting Landelijk Gebied Haren.

Het project Groene verbindingen Hondsrug Haren beoogt in het gebied tussen Drents Diep en Drentsche Aa, waarin de dorpen Onnen, Glimmen en Noordlaren liggen, een brug slaan tussen agrarisch gebruik, recreatie en natuurbeheer.

Het geld uit het Samen voor Biodiversiteit Innovatiefonds wordt gebruikt voor het maken van groene verbindingen, het ontwikkelen en testen van een paaltjessystemen ter bescherming van bijzondere ecologische locaties ontwikkeld, en het verspreiden van kennis over biodiversiteit.

Samenwerkingsproject

Groene verbindingen Hondsrug Haren is een samenwerkingsproject van Stichting Landelijk Gebied Haren , Landschapsbeheer Groningen, de gemeente Groningen, veehouder Berend Steenbergen, Dorpsbelangen Onnen en Duurzaam Glimmen.

Daarnaast zijn meerdere particulieren en organisaties in het gebied betrokken, die alle (in)materiële bijdragen leveren.

Nationale Postcode Loterij

Het Samen voor Biodiversiteit Innovatiefonds heeft in totaal acht projecten voor biodiversiteitsherstel geselecteerd - uit 130 inzendingen - voor financiële steun. Het Innovatiefonds is mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu