Streep door crossover-jazzfestival Swingin’ Groningen

Swingin' Groningen in 2018. Foto: Zoltan Acs

Groningen blijft dit jaar verstoken van het crossover-jazzfestival Swingin’ Groningen. Het festivalbestuur heeft besloten het voor 11, 12 en 13 juni geplande evenement af te gelasten vanwege de coronacrisis.
Lees meer over
Stad

Het bestuur van Swingin’ Groningen stelt met dit besluit, dat mede is gebaseerd op de meest recente persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge, zijn verantwoordelijkheid te hebben genomen.

‘Het is onmogelijk om in de setting van Swingin’ Groningen al dansend in de zon, een biertje of wijntje drinkend met vrienden, kennissen of collega’s te genieten van de muziek met in het achterhoofd de 1,5 meter afstand’, schrijft het in een persbericht.

Mogelijkheid uit te wijken onderzocht

Het bestuur heeft nog de mogelijkheid onderzocht om, net jaren geleden, uit te wijken naar september of oktober. Maar: ‘De inschatting is dat de situatie dan vergelijkbaar zal zijn aan die in juni.’

Het bestuur wijst bovendien op de mogelijke sluiting van luchthavens in Spanje, Italië, Engeland en Amerika in de zomermaanden. Daardoor zouden noch de voor het festival vastgelegde internationale artiesten noch buitenlandse festivalgangers naar Groningen kunnen komen.

Een andere optie was het festival in een andere setting, met landelijke en lokale artiesten en veelal binnen, te houden. Hiervoor geleden echter dezelfde bezwaren als voor het reguliere festival.

Focussen op 2021

Restte het bestuur niets anders dan het festival af te gelasten en vanaf nu te focussen op 2021. ‘Misschien wel een grotere editie dan afgelopen jaren’, schrijft het bestuur van Swingin’ Groningen. ‘De programmacommissie benadert de geplande acts voor 2020 voor 2021.’

Nieuws

Meest gelezen

menu