Studenten Prins Claus Conservatorium maken muzikale ansichtkaarten voor bewoners De Brink in Groningen

De studenten werken in 12 groepen online aan kleine persoonlijke composities.  Foto: Eigen foto

Eerstejaars studenten van het Prins Claus Conservatorium maken deze week muzikale ansichtkaarten voor bewoners van woonzorgcentrum De Brink in Groningen. De bewoners van De Brink kunnen de optredens vrijdag digitaal bijwonen.
Lees meer over
Stad

Het Prins Claus Conservatorium houdt ieder jaar een projectweek voor alle eerstejaars studenten. Doel van deze Artistic Reflective Week is de studenten met verschillende doelgroepen te laten samenwerken en daardoor hun horizon te verbreden.

De Brink is een vaste partner; ieder jaar ontmoeten studenten en bewoners elkaar, zowel in het woonzorgcentrum als op het conservatorium. De bewoners van De Brink en de studenten leren elkaar tijdens deze ontmoetingen kennen en delen verhalen.

De studenten gebruiken deze verhalen als inspiratie voor het maken van persoonlijke composities, die zij vervolgens aan het eind van de projectweek aan de bewoners presenteren.

Projectweek volledig online

Dit jaar zijn de persoonlijke ontmoetingen vanwege de coronacrisis uiteraard niet mogelijk. Maar omdat het juist in deze tijd zo belangrijk is om iets extra’s te doen voor een ander, besloot het conservatorium de projectweek volledig online te organiseren.

In samenwerking met de medewerkers van De Brink zijn familieleden, verzorgers en vrienden van de bewoners gevraagd om een boodschap in te sturen. De studenten ontvingen meer dan 50 boodschappen in de vorm van filmpjes, collages, knutselwerkjes, brieven en foto’s.

Kleine persoonlijke composities

Met deze boodschappen maken de studenten, ieder vanuit zijn of haar eigen kamer, muzikale ansichtkaarten. In 12 groepen werken ze online met hun coaches aan kleine persoonlijke composities.

Deze worden vrijdagmiddag online uitgevoerd. Medewerkers van De Brink delen de optredens via tablets met de bewoners.

Nieuws

Meest gelezen

menu