Studenten uit Groningen tonen hun studieschuld op #NietMijnSchuld-posters

Foto: Eigen foto

De Groninger Studentenbond verspreidt deze week #NietMijnSchuld-posters. Op deze posters tonen studenten uit Groningen hun huidige studieschuld.

De beweging #NietMijnSchuld wil een einde maken aan de schuldenberg van studenten, een gevolg van het leenstelsel. De Groninger Studentenbond (GSb) hoopt met de posteractie te laten zien hoe hoog de studieschulden tegenwoordig zijn.

‘Veel mensen realiseren zich niet hoeveel schuld studenten tegenwoordig hebben door het leenstelsel en wat voor impact dat heeft’, stelt voorzitter Marinus Jongman van de GSb in een persbericht.

’Een studieschuld van boven de 40 duizend euro is echt geen uitzondering meer/ Met zo’n schuld kun je nooit een redelijke hypotheek krijgen en is het dus onmogelijk om een huis te kopen. Pas op je 60ste ben je daar vanaf. Hoe moet je dan ondertussen sparen voor je kinderen?’

Pleidooi voor basisbeurs

#NietMijnSchuld pleit voor een basisbeurs, waarmee iedere student met een bijbaantje schuldenvrij moet kunnen afstuderen, en voor compensatie voor alle studenten die, nog voordat ze aan hun carrière beginnen, met een hoge schuld zitten.#NietMijnSchuld vindt bovendien dat deze twee investeringen niet uit de huidige onderwijsbegroting mogen komen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu