Studentenflat Groningen gestript, wederopbouw start volgende week

Selwerd II, de studentenflat van Lefier aan de Esdoornlaan in Groningen, is volledig gestript en klaar voor de wederopbouw. Foto: DvhN

Selwerd II staat er aan de Esdoornlaan in Groningen volledig gestript bij, en is in afwachting van de ‘wederopbouw’.
Lees meer over
Stad

Nu alle kamers tot op het beton leeg zijn en alle asbest is verwijderd, begint aannemer Van Wijnen voorzichtig met de herbouw van de studentenflat. Bouwvakkers hebben de fundering voor het uitbouwen van de buitengevels met 2 meter aangebracht. Volgende week plaatsen ze de eerste kant-en-klare units met douche, toilet en wastafel.

Daarmee worden de 321 kamers bijna zelfstandig en circa 7 m2 groter (19 ipv 12m2). Bewoners delen alleen nog een keuken met zeven huisgenoten (was met 15 gemiddeld). Volgens eigenaar Lefier verlopen de werkzaamheden volgens plan en is de verwachting nog steeds dat de flat in maart 2021 helemaal klaar is.

Spannend

,,Het is door de coronacrisis soms spannend of de toelevering van materialen vanuit het buitenland doorgaat, maar tot nu toe gaat dat goed’’, meldt woordvoerder Eefje Keuper. De bouwers houden zich tijdens het werk, het schaften (niet samen) en reizen aan de voorschriften. ,,Dat is anders werken, maar het lukt.’’

De Esdoornflat is een van de drie studentenflats van Lefier uit 1969 en 1970 langs de noordelijke ringweg in de Groninger wijk Selwerd. Die aan de Duindoornstraat, Selwerd III, is vorig jaar al vernieuwd en heet sindsdien de Dragant. Beide flats zijn straks aardbevingsbestendig en gasloos.

Nieuws

Meest gelezen

menu