Tegenslag op de zuidelijke ringweg van Groningen: het trillen duurt langer (en daarmee ook het fileleed)

Herepoort heeft een paar keer last gehad van machinepech bij het intrillen van damwandplanken voor de bouwput van de verdiepte ligging. Foto: DvhN

Verkeer op de Zuidelijke Ringweg in Groningen heeft ook vrijdag -en mogelijk zaterdag- nog te maken met verkeershinder: er is tussen Julianaplein en Europaplein een rijstrook minder.
Lees meer over
Stad

Eerder deze week leidde dat een paar keer tot filevorming. Weggebruikers mogen alleen de linker rijstrook gebruiken omdat de bouwer van de nieuwe ringweg, Combinatie Herepoort, pal langs de weg damwandplanken in de grond trilt voor de noordelijke wand van de bouwput voor de verdiepte ligging.

De klus bij DUO zou donderdag zijn geklaard, maar dat is door panne aan het materieel niet gelukt. De werkzaamheden aan een tussenwand van de bouwkuip aan de westkant van de Hereweg, die vorige week woensdag klaar zouden zijn, worden om dezelfde reden pas deze week afgerond. Herepoort hoopt vrijdag ook zo ver te zijn bij DUO en werkt anders zaterdag door. Vanaf volgende week mag de ringweg niet meer worden afgesloten.

Doorbijten

Buurtbewoners die last van de werkzaamheden hebben, moeten nog even doorbijten: het intrillen van de zuidelijke damwand van de bouwput gaat nog twee weken door. Vanwege de coronacrisis is er veel minder verkeer op de Kempkensberg en kan Herepoort sneller en aan een stuk doorwerken.

Het bedrijf graaft ook de taluds op de bouwterreinen van de verdiepte ligging weg en verankert de damwanden met grondankers die schuin de bodem in gaan. Dat gaat nog het hele jaar door.

Nieuws

Meest gelezen

menu