Tegenvaller bij verbouw Hoofdstation Groningen: fietstunnel moet toch anders

De verbouwing van het Hoofdstation in Groningen loopt tegen een fikse tegenvaller aan. Het plan voor een fietstunnel onderlangs het monumentale gebouw moet terug naar de tekentafel.

Zó had de architect de fietstunnel onder het Groningse hoofdstation gedacht. In praktijk lijkt dat plan echter niet haalbaar. ProRail broedt op een alternatieve oplossing.

Zó had de architect de fietstunnel onder het Groningse hoofdstation gedacht. In praktijk lijkt dat plan echter niet haalbaar. ProRail broedt op een alternatieve oplossing. Foto: Koen van Velsen Architecten

Lees meer over
Stad

Aannemer Strukton heeft ontdekt dat de oorspronkelijke bouwtekeningen waarop architect Koen van Velsen zijn ontwerp gebaseerd heeft, in de praktijk niet meer overeenstemmen met de feitelijke situatie. De fietstunnel kan daardoor niet worden aangelegd zoals gedacht was.

Nieuws

Meest gelezen

menu