Tests met innovatieve producten bij Biergarten Paradigm in Groningen

Op ESNS 2019 werd in de Semilla Sanitation Hub getest of gebruikt toiletwater omgezet kan worden in grondstoffen. Foto: Archief DVHN

Bezoekers van Biergarten Paradigm op het Suikerunieterrein in Groningen testen in het weekend van 7 tot en met 9 augustus een frisdrank van microalgen en een platform voor veiliger uitgaan, en maken kennis met een multi-inzetbaar crewshirt en composteerbaar bouwmateriaal.

Het betreft innovatieve producten van een viertal start-ups, geselecteerd door het innovatiestimuleringsprogramma Innofest.

Grensoverschrijdend gedrag melden

Bezoekers van Biergarten Paradigm kunnen bij een stand kennismaken met FemAlert. Dit is een platform dat het uitgaansleven veiliger wil maken.

Via FemAlert kunnen mensen grensoverschrijdend gedrag melden door locatie, tijdstip en de aard van het incident door te geven.

Frisdrank van microalgen

Bezoekers kunnen bovendien frisdrank van microalgen proeven: RefreshFUL. Microalgen absorberen CO2 op een meer efficiënte manier dan bomen en gebruiken geen schaarse landbouwgrond. De ondernemers van RefreshFUL spreken daarom van een een CO2-negatieve frisdrank.

RefreshFUL deelt op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag samples en vragenlijsten.

Hergebruik van crewshirts

De crew van Biergarten Paradigm loopt rond in multi-inzetbare crewshirts van de start-up LeaseShirt. Uitgangspunt is dat hergebruik van crewshirts, die na een festival of evenement vaak achterin de kast belanden, een hoop grondstoffen bespaart.

Composteerbaar bouwmateriaal

Verder mocht de timmerman van Paradigm aan de slag met compost board. Dit is een materiaal dat vergelijkbaar is met hout, maar vanzelf afbreekt tot vruchtbare vezels voor de bodem. Het resultaat is komend weekend te zien.

Innofest

Innofest ondersteunt startende bedrijven, mkb’ers en studenten met het testen van hun innovatieve producten, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, voedsel of gezondheid. Dit gebeurt doorgaans tijdens evenementen als Eurosonic Noorderslag, Oerol en TT.

Vanwege de coronapandemie vinden de testen dit jaar vooral op andere plekken en online plaats.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu